Hoogwaardig voer

Afbeelding14-BEWDe varkens van de Van Genugten Groep krijgen hoogwaardig, gezond en uitgebalanceerd voer dat in de eigen veevoederfabriek Solid Feed wordt gemaakt.

Restproducten
“Onze varkens eten hetzelfde als mensen,” vertelt Toon van Genugten. “Half voorgebakken friet, biergist, tarwezetmeel, aardappelschillen: restproducten die heel goed te gebruiken zijn voor hoogwaardig varkensvoer.” De halffabricaat van de veevoederfabriek voorziet in 50 tot 60 procent van het voer voor de bedrijven binnen de groep. Het uitgangspunt is niet de handel in veevoer, maar de varkens goed, lekker en gezond voer geven uit de eigen keten.

logo_FSA_kl_indexGMP-certificaat
Solid Food draagt een GMP-certificaat, wat staat voor Good Manufacturing Practice. Met dit certificaat kunnen bedrijven aantoonbaar waarborgen dat diervoeders, ingrediënten en de productie voldoen aan méér dan de diervoederwetgeving en voorschriften die de overheid oplegt. Dat is belangrijk, omdat diervoeders een cruciale schakel vormen in de productieketen: het voer heeft directe invloed op de kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.